iroda

12 indok, amiért a Linux jobb a Windows 10-nél

A Windows 10-et a megjelenésétől számítva mind a mai napig nagyon sok ember elégedetlenül használja. Számukra hasznos információkat és tanácsokat nyújthatnak az alábbiak.

_

A Google Drive használata a Linux rendszereken

Ez a leírás egyfajta lehetőséget ad arra, hogy a Google-nél regisztrált Google Drive felhő-alapú tárhelyünk tartalmát a Linux rendszereken is a merevlemezünkre szinkronizáljuk.

_

Távsegítség kérése és adása a Windows 10 rendszeren

A Teamviewer nevű programmal sokan találkozhattak már, amikor távoli segítséget kaptak vagy nyújtottak a számítógépen. A most következő leírás segítségével a Windows 10 beépített távsegítség programját ismerhetjük meg.

_

Az asztali ikonok helyzetének megőrzése a Windows 10 rendszeren

A Windows-rendszereken számos felhasználó tapasztalhatta már, hogy az asztalán szépen összerendezett parancsikonjai a következő számítógép-bekapcsoláskor már nem a képernyő megszokott területén helyezkednek el. Az ilyen fajta problémák megoldására készült el a DesktopOK nevű segédprogram.

_

Professzionális rendszerkarbantartás a Windows 10 rendszeren

A számítógépet, ahogyan például egy gépjárművet is a megfelelően zökkenőmentes működés érdekében rendszeresen karbantartani szükséges. Ez a leírás a számítógép rendszerének karbantartásához nyújt egyfajta segítséget.

_

Professzionális kétpaneles állománykezelő a Windows 10 rendszeren

A Total Commander nevű segédprogram mindenki számára ismerős lehet. Amennyiben már megkedveltük, de még több funkciót szeretnénk, vagy amennyiben mégsem annyira tetszik, ajánlok kipróbálásra egy sokkal jobb - ráadásul cégek számára is teljesen ingyenes alternatívát.

_

Szkennelés a Windows 10 rendszeren

Ahogyan sok más feladatra, a dokumentumok és képek szkennelésére is többféle lehetőséget nyújt számunkra a Windows 10.

_

A Windows 10 gyári felhőszolgáltatásának bemutatása

A számítógépes adataink biztonsági mentése mindig a legfontosabb teendők közé tartozik manapság. Ennek megoldására sokféle módszer létezik - ezúton a Windows 10 gyárilag és ingyen kínált megoldását fogom bemutatni.

_

A Windows 7 rendszer START-menüjének Windows 10-re varázsolása

A Windows 7 megjelenésétől kezdve nagyon sok felhasználóval szokatta meg az egyik leggyakrabban használt részét - a START-menüt. A Windows 10 megjelenésével a programfejlesztők egy egészen újszerű felületet adtak számunkra - amellyel egyúttal számos tapasztalat szerint a legtöbb felhasználót leginkább a START-menü újbóli megtanulása/megszokása zavart meg. Ennek elkerülésére nyújt segítséget az alábbi leírás.

_

Négy paneles fájlkezelő-program - profi számítógép-felhasználóknak

A Total Commander vagy Unreal Commander segédprogram már régóta egyik kedvencünk lehet - de lehetséges, hogy a profibb felhasználói szokásaink miatt igényt tartanánk arra, hogy ne mindössze kettő panelen keresztül végezhessünk állománykezelést, hanem egyszerre akár négyen is. A Q-Dir nevű segédprogram éppen ezt szolgálja majd nekünk - teljesen ingyen.

A Microsoft Office egyik legjobb ingyenes alternatívája

Bizonyára sokan keresték már a Microsoft drága irodai programcsomagjának a megfelelő helyettesítőjét. Sok lehetőség létezik - de az ingyenesek közül nem túlságosan tudok javasolni. Ezúttal bemutatom azt, amelyik az eddigi tapasztalatok alapján a leginkább megfelelő lehet mindenkinek.

_

Oldalak

Feliratkozás RSS - iroda csatornájára

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.